Geniet met ons mee...

Reuzen dansen door de stad op eerste GrOOte Zondag

Lier: Zo’n duizend mensen kwamen naar ’t Groot Volk kijken op de eerste GrOOte Zondag. De Lierse reuzen hadden voor deze gelegenheid hun Duffelse collega’s uitgenodigd. De Lierse Keersters, die dit jaar hun negentig jarig bestaan vieren, lieten hun eerste reus Carlin inschrijven in het bevolkingsregister.
Met de harmonie Leo XIII voorop vertrok de reuze stoet vanuit de Begijnhofstraat richting Zimmerplein. Daar werd een eerste maal halt gehouden en deden de reuzen hun eerste dansje. Heel wat nieuwsgierigen kwamen Carlin al bewonderen. Vandaar vertrok het reuzen gezelschap naar het Felix Timmermansplein waar ook een dansje werd gedaan. Na een kort oponthoud ging het richting Grote Markt waar Carlin in het geboorte register diende ingeschreven te worden. Op de Grote Markt werd het gezelschap opgewacht door de pratende versie van Wardje en Goliath. Burgemeester Frank Boogaerts las de geboorte oorkonde van Carlin openbaar voor. Dit gebeurde in de aanwezigheid van honderden nieuwsgierigen en van de peter Karel Michielsen en meter Connie De Mayer.

Reuzin Carlin

 
“Carlin werd geboren ter gelegenheid van het negentigjarig jubileum van de alom gekende vereniging De Lierse Keersters, die bij deze geboorte aanwezig zijn om hun reuzin, Carlin, in hun midden te verwelkomen en haar een lang leven toe te wensen. Treden ook op als getuigen van deze blijde gebeurtenis: de familie van Carlin, de Lierse en Duffelse historische reuzen, de Gezellen van ’t Groot Volk en de Gilde van de Lierse Pijnders.”
“Carlin is de roepnaam van wijlen mevrouw Caroline Jurgens, geboren en getogen Lierenaarster. Zij zorgde voor een doorstart van de Lierse Keersters in de jaren tachtig vorige eeuw”, lezen we in de geboorte akte. 
Na de officiële geplogenheden nodigde burgemeester alle reuzen uit om de geboorte van Carlin uitbundig te vieren. Carlin en Wardje namen de openingsdans op zich waarna het reuzen gezelschap hun voorbeeld volgde.

After party


Na de danspartij op de Grote Markt volgde nog een uitgebreide receptie op het stadhuis. Daar bedankte voorzitter van de Lierse Keersters, Karel - Charlie pour les femmes - , iedereen die aan de geboorte van Carlin had meegewerkt. 
Carlin en Wardje maken de ganse week nog hun opwachting aan de ingang van de trouwzaal op het stadhuis. (MSL/foto’s MSL-SDW)

Tekst: Lier in beeld

Deel deze pagina